12 Лип 2024, 11:00

Бренд рослинного молока зірвав вечірку Асоціації виробників молочних продуктів

Фуд-трак, який отримав назву Dairy Deprogramming Zone, припаркувався у Вашингтоні, щоб подавати морозиво на рослинній основі, «без пропаганди» та ділитися жахливою правдою про тваринництво.

Іноді вечірку доводиться зруйнувати, особливо коли йдеться про молочну державу та її вплив на навколишнє середовище.

Минулого місяця бренд Oatly, альтернативний бренд рослинного молока, вчинив саме так, коли зірвав 40-ву щорічну вечірку морозива на Капітолійському пагорбі від Асоціації виробників молочних продуктів, кинувши виклик наративу молочного лобі про вплив на навколишнє середовище.

Зміцніть бренд роботодавця, використавши ефективні стратегії управління талантами понад 30 HR-лідерів на HR Wisdom Summit.

17 липня понад 30 спікерів з Райффайзен Банку, DTEK, ArcelorMittal та інших великих компаній поділяться дієвими практиками розвитку команди, адаптації ветеранів у робоче середовище та використання інновацій.

Забронювати участь

Ці дії були задокументовані у випущеному в понеділок документальному фільмі під назвою «Enter the Dairy Deprogramming Zone». Це гумористичне, але водночас інформативне відео протистоїть маркетинговим та лобістським зусиллям молочного представництва, які маскують екологічну шкоду від виробництва молока. Як повідомляє бренд, лише за останні вісім років молочна промисловість витратила майже $8 млрд на такі ініціативи.

У фільмі представник Oatly запитує відвідувачів, чи розповіли їм організатори заходу про «величезні викиди вуглецю» та «використання води» від Великої молочної промисловості. Передбачувано, відповідь була гучним «ні».

Інтерв’юер спрямовував відвідувачів до припаркованого через дорогу фургона Oatly, що пропонує «вільні від пропаганди безалкогольні напої».

Зусилля Oatly узгоджуються з її прагненням до прозорості та сталого розвитку. Компанія не лише заявляє, що її вівсяне молоко на 49% менше впливає на клімат, ніж коров’яче молоко, але й почала маркувати свою продукцію з урахуванням вуглецевого сліду — вперше в харчовій промисловості США.

Ця кампанія, створена у партнерстві з експериментальним агентством Factory360, закликає Велику молочну промисловість до подібної прозорості та спонукає споживачів скоротити споживання продуктів тваринного походження, що має вирішальне значення для досягнення мети скорочення глобальних викидів парникових газів на 45% до 2030 року, згідно з даними ООН.

«Ми взяли справу в свої руки і з’явилися на Капітолійському пагорбі без попередження, активувавши нашу молочну зону депрограмування під час одного з їхніх найбільших щорічних лобістських заходів. Багато мешканців округу Колумбія позитивно сприйняли нашу присутність, але декому, безумовно, стало некомфортно через молочні продукти. Такі моменти, як цей, а також реакція, яку ми отримали від нашої кампанії «Climate Footprint Challenge» минулого року, варті того, щоб ми її проводили. Все, про що ми просимо — це прозорість, і ми будемо голосно заявляти про це, доки цього не станеться», — розповідає Майкл Лі, виконавчий віце-президент та виконавчий креативний директор Oatly North America.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео