TikTok призупинив перемовини про відкриття свого представництва в Україні
24 Чер 2024, 14:09

TikTok призупинив перемовини про відкриття свого представництва в Україні

Соцмережа TikTok призупинила перемовини з Україною про відкриття свого представництва. Про це повідомило видання Forbes Ukraine.

Центр протидії дезінформації вів перемовини з адміністрацією TikTok про відкриття представництва компанії в Україні задля оперативної протидії поширенню російської пропаганди в соцмережі. Також Андрій Коваленко, керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД), зазначив, що TikTok займає перше місце за кількістю проросійської дезінформації в Україні.

З початку повномасштабної війни з TikTok спілкувалося Мінцифри. Міністерство надсилало звернення щодо блокування фейкових акаунтів суспільного значення, верифікації каналів держорганів та інших установ, видалення облікових записів шахраїв, зокрема фейкових зборів. Згодом до роботи приєднався ЦПД, якому вдалося заблокувати 24 акаунти розповсюджувачів російської пропаганди.

Перемовини про відкриття в Україні представництва соціальної мережі ЦПД розпочав у квітні. Близько місяця тому комунікація зупинилася, сказав Forbes учасник перемовин на умовах анонімності через чутливість інформації. За інформацією джерела, офіційної відмови немає, але це питання перестали обговорювати.

Голова комітету ВР із питань свободи слова Ярослав Юрчишин зазначив, що всі необхідні аргументи для відкриття представництва в Україні українська влада надала — це і війна, і збільшення кількості користувачів соцмережі. За його словами, питання вирішується через центральний офіс компанії, а не через європейське представництво.

Також голова комітету ВР із питань свободи слова зазначив, що, на його думку, компанія може фактично перенести частину варшавського офісу в Київ, і, за бажанням, зробити це досить швидко.

Видання Forbes надіслало запит TikTok стосовно відкриття представництва в Україні, проте відповіді на момент публікації не отримало.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео