Серіал «Бріджертони» значно підвищив економіку Великобританії
20 Чер 2024, 13:40

Серіал «Бріджертони» значно підвищив економіку Великобританії

За даними Netflix, всесвіт, створений Шондою Раймс, включаючи 1-3 сезони «Бріджертони» та спін-офф «Бріджертони: Історія королеви Шарлотти», додав понад 250 мільйонів фунтів стерлінгів до економіки Великої Британії з моменту його запуску в грудні 2020 року, що принесло користь майже 5 000 місцевих компаній.

Щоб відзначити цю важливу подію, Раймс відкриє ринки для трейдингу на Лондонській фондовій біржі в п’ятницю. Оголошення було зроблено після того, як на стримінговій платформі вийшла друга частина 3-го сезону.

«Всесвіт «Бріджертонів» займає особливе місце в культурі, резонуючи як з молодими, так і із старшими людьми, створюючи розмови, започатковуючи тренди і впливаючи на все – від дитячих імен до весіль, — сказала Раймс. — Виставки також мали грандіозний вплив на економіку Великобританії, збільшивши її на чверть мільярда фунтів стерлінгів за останні п’ять років і підтримавши тисячі робочих місць і бізнесів. Очевидно, що бізнес у сфері мистецтва та культури може зробити величезний економічний внесок у місцеві громади. Я не можу не пишатися цим».

Дійсно, «Бріджертони» також сприяли збільшенню відвідуваності міст, у яких він знімався, включаючи Бат і Бристоль, і призвів до збільшення на 51% кількості дітей з іменем Дафна, на 27% — з іменем Елоїза і на 26% — з іменем Колін з моменту його прем’єри.

Джулія Хоггетт, генеральний директор Лондонської фондової біржі, додала: «Біржа отримала свою офіційну структуру на початку 1800-х років — у той самий період, коли відбувається дія фільму «Бріджертони». І зараз, як і тоді, ми продовжуємо допомагати компаніям залучати капітал, необхідний їм для зростання та процвітання. Наші кіно та креативні індустрії приносять величезну користь економіці Великої Британії, створюючи робочі місця, стимулюючи інновації та розбудовуючи спільноти, і ми раді відзначити значний економічний та культурний вплив їхньої роботи».

Розкажіть друзям про новину

Нове відео