21 Тра 2024, 09:30

Чи можна отримувати пасивний дохід від криптовалюти: 5 найпопулярніших способів

Стрімкий розвиток криптовалютного ринку створює широкі можливості для отримання пасивного доходу. Якщо вам здається, що на біткоїн ціна в доларах надто висока, щоб надіслати вкладення на цей ринок токенів, пам’ятайте, що зараз є безліч більш доступних варіантів, які підходять навіть новачкам без внутрішнього стартового капіталу. При цьому користувачі можуть отримувати дохід без активної участі.

Топ-5 способів отримання пасивного доходу

Кожному з нас відомі традиційні способи отримання пасивного доходу, наприклад, банківські вклади. На платформі Binance можна реалізовувати інструменти, які працюють аналогічним чином. Серед них:

  • Запуск криптовалютної ноди (вузла) Lighting Network — оператори нод отримують комісію за транзакції інших користувачів. Але врахуйте, що для реалізації знадобиться потужне програмне забезпечення та технічні знання.
  • Стейкінг — це процес блокування криптовалюти для підтримки роботи блокчейна та отримання визнаних. Стейкі свої монети, ви можете отримувати плату за транзакції або нові токени. Такі операції характеризуються низьким рівнем ризику, тому дуже популярні.
  • Кредитування — передача криптовалюти у вигляді користування іншими користувачами та отримання процентного доходу за це. Наприклад, Binance Lending дозволяє отримати пасивний дохід до 10% річних.
  • Стейблкоїни — це криптовалюти, прив’язані до реальних активів, на прикладі долара США. Власники таких токенів можуть розміщувати їх на спеціальних платформах і отримувати пасивні заробітки.
  • Кріптовалютні ігри — частина бізнес-моделі Play-to-Earn (P2E). Мабуть, це найприємніший варіант. Ви можете грати за віртуальних персонажів, виконувати різні завдання та отримувати за ці реальні криптогроші.

Як і будь-які інші фінансові операції, методи отримання пасивного заробітку супроводжуються певним ризиком. Тому вибір конкретного способу залежить від амбіцій користувача, інвестиційних цілей, рівня знань і навичок. Врахувавши свої бажання та можливості, ви зможете знайти варіант, який стане ефективним рішенням для фінансового та професійного зростання.

Як почати отримувати пасивний дохід з нуля

Новачки, які тільки починають свій шлях у сфері трейдингу, стикаються зі складним вибором — з чого почати? Існує кілька варіантів, наприклад, стейкінг Binance Coin (BNB). Якщо у вас є цей токен, просто тримайте його на своєму обліковому записі — і ви автоматично отримуватимете стейкінгову винагороду.

Також біржа Binance пропонує можливість депонування стейблкоїнів, наприклад, USDT або BUSD. Просто купіть їх або переведіть на іншу платформу, а потім покладіть на депозитний рахунок. Ваш прибуток буде нараховуватися відповідно до відсоткової ставки, яку встановлює біржа.

Binance надає доступ до фінансових продуктів, у тому числі Binance Launchpool, де є можливість інвестувати в різні проекти. Тут можна ознайомитися з інформацією про визнання та прогнозовану річну відсоткову доходність (APY).

Розкажіть друзям про новину