23 Кві 2024, 14:11

Ролики з промовами путіна, Ердогана та Мадуро розповіли про втрату демократії та свободи слова

Німецький підрозділ міжнародної організації із захисту свободи слова «Репортери без кордонів» представив ролики, у яких закликав виборців остерігатися нещирих політиків, які маскуються під демократів.

Кампанія «The First Speech», створена агенцією Innocean, розкриває обнадійливі та підбадьорливі слова сучасних політиків, які швидко виступили проти прав людини та незалежних ЗМІ. Це спостереження підтверджує слоган кампанії: «Втрата свободи ніколи не буває очевидною на перший погляд».

У трьох роликах представлені фрагменти промов володимира путіна, Реджепа Таїпа Ердогана та Ніколаса Мадуро, коли вони стали президентами, кожен з яких наповнений красивими обіцянками про захист свободи та демократії.

Ролики демонструватимуться в кінотеатрах Німеччини та YouTube-каналі.

Заклик кампанії «Довіряйте вільній пресі. Не красивим словам» підкреслює нагальну потребу покладатися на незалежну журналістику як на зброю проти авторитарних маніпуляцій і закликає аудиторію підтримати свободу преси, зробивши пожертву на користь «Репортерів без кордонів» .

Габріель Маттар, виконавчий директор Innocean Berlin, сказав: «У 2024 році «Репортерам без кордонів» виповнюється 30 років, що також припадає на рік найбільших виборів в історії. З цієї нагоди ми вирішили нагадати всім, що вільна преса має фундаментальне значення для демократії з освіченими виборцями. Адже втрата свободи не завжди очевидна на перший погляд».

Сільві Аренс-Урбанек, керівниця відділу комунікацій «Репортерів без кордонів» у Німеччині, додала: «У вирішальний для демократії рік ми хотіли віддати їй належне сильним посланням, яке відображає наше прагнення вказати пальцем на тих, хто виступає проти незалежної журналістики та прав людини».

Розкажіть друзям про новину