29 Лис 2023, 16:52

У переосмисленій грі Minesweeper можна власноруч виявити міни по всьому світові

У 90-х роках була популярна гра Minesweeper (Сапер). Бельгійське агентство Mutant відтворило її з новою метою. Воно проводить інформаційну кампанію та збір коштів під назвою «Real Minesweeper» для неурядової організації Handicap International, щоб допомогти вирішити проблему мінування земель.

У світі налічується понад мільйон активних мін, готових вибухнути, покалічити або вбити невинних цивільних осіб. Мільйони людей у 60 країнах живуть зі страхом, що вони можуть активувати вибухівку у своєму повсякденному житті. Війни можуть мати чіткий кінець на політичному і військовому рівні, але наслідки для цивільного населення залишаються на довгі роки.

Нова гра Minesweeper — це сітка клікабельних квадратів з прихованими мінами, розкиданими по всій дошці. Мета гри — очистити дошку, не підірвавши жодної міни. Гравці цієї версії гри можуть відчути на собі, як це — бути справжнім сапером в Україні, Іраку та Лаосі. Під час гри в Minesweeper можна познайомитися з деякими жертвами і 270 героями-саперами, які щодня очищають заміновані території, і для яких це не гра.

Цей новий диджитал досвід доступний через веб-браузер на настільних і мобільних пристроях на сайті realminesweeper.be. На його підтримку проводиться телевізійна, диджитал, кіно- і друкована кампанія на бельгійському національному телебаченні, в кінотеатрах і в Інтернеті з 27 листопада до 5 грудня.

Джонатан д’Олтремон, креативний директор Mutant, додав: «Для більшості людей наземні міни здаються чимось з минулого. На жаль, ця проблема є більш актуальною, ніж будь-коли. Тому ми хотіли підвищити обізнаність у впізнаваний та емоційний спосіб, через досвід. Minesweeper — одна з перших міні-відеоігор, у яку грав майже кожен, з 1992 року вона була включена в стандартну інсталяцію Windows. Коли ви застосовуєте цю саму гру на реальних картах, з реальними даними про кількість мін і жертв, досвід набуває абсолютно нового виміру. Саме так ми перетворили культову гру про міношукача на інструмент збору коштів для розмінування в реальному світі».

У грі можна обрати будь-яку країну світу і пограти на її території. Наприклад, гра пропонує побачити, наскільки замінована територія навіть України. Натрапивши на міну, гравець отримує таке повідомлення:

«Ви наступили на міну, і вона вибухнула в Україні, країні, де 181 000 км2 території забруднено мінами та іншими вибухонебезпечними предметами. У цій грі ви більше нічого не можете зробити, але в реальності ви все ще можете змінити ситуацію. Поділіться цим сайтом і зробіть пожертву на підтримку Handicap International. Пожертва допоможе постраждалим відновити своє життя по всьому світу».

Зібрані кошти підуть на розмінування забруднених територій, організацію інформаційних сесій, які навчатимуть дітей і дорослих, як розпізнавати міни та уникати нещасних випадків, полегшать доступ до протезування, реабілітаційної допомоги та психологічної підтримки.

Розкажіть друзям про новину