Кембриджський словник назвав «галюцинувати» словом 2023 року
15 Лис 2023, 12:22

Кембриджський словник назвав «галюцинувати» словом 2023 року

Кембриджський словник оголосив «галюцинувати» словом року 2023 року, надавши цьому терміну додаткове значення, пов’язане з технологією штучного інтелекту.

Визначення «галюцинації» тепер також стосується штучного інтелекту, який видає неправдиву інформацію.

Додаткове визначення в Кембриджському словнику говорить: «Коли штучний інтелект (= комп’ютерна система, яка має деякі з якостей людського мозку, наприклад, здатність продукувати мову так, щоб вона здавалася людською) галюцинує, він продукує неправдиву інформацію».

Галюцинації штучного інтелекту, також відомі як конфабуляції, — це коли інструменти надають неправдиву інформацію, яка може варіюватися від пропозицій, що здаються цілком правдоподібними, до очевидно безглуздих.

Вендалін Ніколс, видавнича менеджерка Кембриджського словника, сказала: «Той факт, що штучний інтелект може «галюцинувати», нагадує нам про те, що люди все ще повинні розвивати свої навички критичного мислення для використання цих інструментів. Штучний інтелект фантастично обробляє величезні масиви даних, щоб виокремити конкретну інформацію та консолідувати її. Але чим більш оригінальними ви просите їх бути, тим більша ймовірність того, що вони заблукають».

Нагадаємо, нещодавно словник Collins також представив своє слово 2023 року.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео