Як українські собаки в кіно ходили: у Києві відбувся показ фільму для людей і їх улюбленців
25 Жов 2023, 17:06

Як українські собаки в кіно ходили: у Києві відбувся показ фільму для людей і їх улюбленців

Фонд допомоги безпритульним тваринам Happy Paw та Планета кіно організували благодійний кінопоказ фільму «Кудлаті перці» (Strays), 2023 для власників собак і їхніх улюбленців. 

Приводом для першого в Україні дог-френдлі кінопоказу став День тварин, який відзначають у всьому світі 4 жовтня. Цього дня київські пет-перенти мали змогу не тільки соціалізувати своїх улюбленців у незвичному для них місці та оточені, а й подарувати часточку любові безпритульним тваринкам, підтримавши збір на допомогу важкохворим котам і собакам у притулках.

Щоб зробити атмосферу комфортнішою для песиків, у залі збільшили освітлення і приглушили звук, а також підготували спеціальний куточок із смаколиками, водою, іграшками та пелюшками. Хвостаті займали найзручніші місця: на сидіннях, підлозі або ручках та поводилися дуже чемно, не заважаючи двоногим друзям насолоджуватися переглядом фільму. 

За підрахунками організаторів, подивитися кіно прийшли близько 35 песиків. На самому заході вдалося зібрати понад 5000 гривень, а вже за два тижні благодійний збір був закритий на позначці 36 446 гривень.

«Часто притулки не мають “вільних” коштів на лікування котів і собак, тому що вони щоденно витрачають тисячі гривень на утримання великої кількості тварин. Наш фонд підтримує притулки, беручи на лікування тварину, яку, наприклад, збила автівка, або яка постраждала від обстрілів, або має важку хворобу. Тому ми дуже вдячні Планеті кіно, завдяки збору на кінопоказі фонд матиме змогу пролікувати 3 важкохворих тваринок», — коментують у фонді допомоги безпритульним тваринам Happy Paw.

Дружні до собак кінотеатри вже давно є звичним явищем у багатьох країнах світу. Декотрі з них обов’язково мають певну кількість квитків для людей із собаками, інші організовують щомісячні покази лише для пет-перентсів і їхніх песиків. Мережа Британських кінотеатрів Picture House зазначає на своєму сайті: «Майже щомісяця ми раді вітати вихованих собак та їхніх доброзичливих господарів на кінопоказі, який зазвичай відбувається в неділю вранці. Це чудовий спосіб для власників собак насолодитися кіно, не залишаючи свого найкращого друга вдома».

Ось як коментує відвідування кінотеатрів та інших громадських місць із собаками Рія Смульська, співзасновниця та провідна кінологиня школи Pink Puppy Pet School: «Лякливим та / або збудливим собакам потрібен час, щоб адаптуватись навіть до нетривалого перебування в присутності сильних подразників — шумів, незнайомих предметів, людей та собак. Тому для їхнього комфорту та безпеки краще обмежувати перебування в подібних умовах.

Для собак, які комфортно почуваються в нових місцях та у присутності інших тварин, такий досвід буде цілком безпечним.

Дуже корисним стане вміння собаки розслаблятися навіть у незнайомих умовах та спокійно відпочивати на одному місці. З собою добре брати килимок для улюбленця, воду, смаколики, щоб заохочувати хорошу поведінку. Якщо ви плануєте перебувати на якомусь заході цілий день, варто захопити з собою бокс, де собака зможе відпочити від вражень».

Розкажіть друзям про новину

Нове відео