Prada розробить скафандри для майбутньої місії NASA
05 Жов 2023, 13:17

Prada розробить скафандри для майбутньої місії NASA

Prada у партнерстві з компанією Axiom Space, яка створила першу в світі комерційну космічну станцію і є постачальником скафандрів для астронавтів NASA, розроблятиме костюми для місячної місії NASA Artemis III — першої висадки на Місяць з екіпажем з часів Аполлона-17 у грудні 1972 року і першої в історії місії з висадки жінки на Місяць, яка наразі запланована на 2025 рік.

«Хоча технологічні причини співпраці з такою компанією, як Prada, не здаються очевидними, це більше, ніж просто модна компанія. Вони насправді роблять [кілька] технологічно просунутих речей», — сказав Майкл Суффредіні, генеральний директор Axiom Space.

Костюм Prada та Axiom Space під назвою AxEMU (Axiom Extravehicular Mobility Unit) є розширенням існуючого скафандра Exploration Extravehicular Mobility Unit, що використовується астронавтами NASA.

Основний внесок Prada в новий скафандр буде зроблено через зовнішні шари, які, по суті, є легким покриттям, що мають захищати внутрішні елементи скафандра від впливу навколишнього середовища, наприклад, місячного пилу, не перешкоджаючи при цьому загальній мобільності.

Директор з маркетингу Prada Лоренцо Бертеллі вказав на яхтову команду Luna Rossa, створену в 90-х роках для участі в змаганнях за Кубок Америки, як на приклад ноу-хау компанії у галузі композитних матеріалів.

«Костюм, на мою думку, є ідеальним прикладом того, де потрібен цілісний підхід, — зазначив Бертеллі. — У нас є багато ноу-хау рішень, як поєднувати тканини разом, щоб створити кращу мобільність».

Розкажіть друзям про новину

Нове відео