03 Сер 2023, 12:12

WhatsApp розповів, як допоміг афганським футболісткам втекти від талібів

WhatsApp випустив новий документальний фільм «We Are Ayenda», що розповідає історію про те, як жіноча збірна Афганістану з футболу втекла з країни після приходу до влади талібів у 2021 році.

Кіноролик показує хоробрість молодих жінок та їхню рішучість продовжувати займатися улюбленою справою. Він також підвищує обізнаність про проблеми безпеки, з якими стикаються жінки, і про те, наскільки важливим може бути приватне спілкування.

Фільм простежує стосунки, що склалися між гуманітарною активісткою і колишнім капітаном жіночої національної збірної Афганістану з футболу Фархундою Мухтадж та нинішніми членами молодіжної команди. Незважаючи на те, що вони ніколи не зустрічалися особисто, Мухтадж веде молодих жінок у безпечне місце за допомогою повідомлень у WhatsApp, які вплетені в документальний фільм, щоб переказати їхню історію.

Мухтадж розповіла про проєкт: «Ці неймовірні дівчата просто хочуть продовжувати займатися футболом і прагнуть досягти своїх мрій. Щоб допомогти їм успішно втекти, я знала, що ставки на безпечний зв’язок надзвичайно високі. Якби щось було перехоплено, чи то їхні паспорти, чи то посвідчення особи, то не лише місія була б під загрозою, але й життя кожної з них».

Відтоді, як Талібан захопив контроль над Афганістаном, жінки та дівчата були позбавлені своїх прав, зокрема, їм було заборонено здобувати освіту, працювати та займатися спортом.

Вівіан Одіор, керівниця відділу маркетингу WhatsApp, додала: «WhatsApp існує для того, щоб з’єднувати людей приватно. Коли ми почули цю історію, ми були зворушені тим, що наш додаток, створений з думкою про безпеку користувачів, може допомогти їм у їхній подорожі. Для нас велика честь підтримати цих відважних жінок, які надихають усіх, хто прагне до своєї мрії».

Фільм доступний для перегляду на Amazon Prime.

Розкажіть друзям про новину