13 Кві 2023, 17:53

На росії відкрили кафе Gucci, проте є один нюанс

Gucci, як і багато інших всесвітньо відомих брендів, більше не працює на росії. Замість нього, однак, працює ICCUG.

Як повідомляє The Fashion Law, у москві з’явилося нове кафе «GUCCI CAFE», яке не має жодного відношення до розкішного дому Gucci і не має на це жодного дозволу. Насправді ресторан заснували репери Єгор Крід і Тіматі, а також ресторатор Антон Пінський. Двоє з них, крім того, володіють підробкою Starbucks.

Так само, як і їхня мережа так званого Starbucks, кафе Тіматі та Пінського не видає жодних ознак того, що його було відкрито без згоди (окрім того факту, що воно існує в росії, звісно). Весь інтер’єр закладу пронизаний монограмою GG, яка є і на меблях, і на стінах.

Фішка в тому, що власники запатентували перефразовані ззаду наперед та перевернуті догори дригом стилізовані назви «GUCCI CAFE», «GUCCI» та «DOM GUCCI».

Крім того, з минулого року уряд дозволив громадянам використовувати авторські права і торгові марки, що належать країнам, які вийшли з ринку росії, що підбадьорило і заохотило багатьох будувати свій бізнес на чужому престижі.

Компанія Пінського стверджує, що ніякого порушення не відбулося, оскільки власники кафе подали заявку на реєстрацію торгової марки «EFAC ICCUG», а не «GUCCI CAFE».

Представник Gucci підтверджує, що модний дім не давав згоди на відкриття цієї філії, і що він «вживатиме всіх необхідних захисних заходів» для блокування торгових марок.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео