Книга, написала з допомогою ШІ, показує майбутнє іранських жінок
13 Кві 2023, 14:50

Книга, написала з допомогою ШІ, показує майбутнє іранських жінок

Wunderman Thompson використав генеративний штучний інтелект, щоб уявити і, можливо, навіть створити світле майбутнє для жінок в Ірані.

У вівторок глобальне маркетингове агентство представило нову книгу під назвою «A.Iran», яка передбачає недалеке майбутнє Ірану, якщо нинішні політичні умови в цій країні збережуться. Книга була повністю створена за допомогою GPT-4, великої мовної моделі (LLM), що лежить в основі ChatGPT.

У відео-тизері показано фрагмент сторінки, взятої з нової книги. Це схоже на імерсивну журналістику, написану з Берліна в перші дні Третього Рейху.

Репресії з боку іранського уряду були жорстокими. Згідно з повідомленням інформаційного агентства Human Rights Activists News Agency, станом на 14 січня було вбито 522 протестувальники і заарештовано понад 19 000.

«A.Iran», який у тизер-відео називають «книгою з історії з майбутнього» (дія відбувається у 2026 році), був створений частково за допомогою використання в тексті LLM вирізок з новин і постів у соціальних мережах, що з’явилися в результаті конфлікту в Ірані, що триває зараз. Всі LLM навчаються з використанням величезних обсягів даних.

Книга містить компонент «оберіть власну пригоду»: натиснувши на іконку «Дій», читачі отримують безліч варіантів. Наприклад, поділитися книгою, зробити пожертву або вийти на вулицю з протестом — кожен з яких, після вибору, буквально перепише книгу в більш оптимістичний наратив, залишаючи читача (принаймні в теорії) з переконанням, що його дії можуть сприяти кращому майбутньому для жінок в Ірані.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео