Мережа супермаркетів VARUS разом із комунікаційною агенцією Trembita PR запустили історично-кулінарний проєкт “Наша область — наша страва”, щоб познайомити українців з різномаїжжям української кухні. У соцмережах Varus будуть з’являтися цікаві історичні факти про фірмові страви різних регіонів України з рецептами. У фіналі проєкту всі страви будуть об‘єднані в гастрономічну карту.
У межах проєкту буде розкрита таємниця, кому ж належить рецепт котлети по-київськи, розкажуть, чому саме в Одесі незрівнянно готують форшмак, нагадають, чим прославився львівський сирник та поділяться рецептом справжнього запорізького куліша, який готували козаки. І це далеко не все.
Перша страва та історія про неї вийшла 22 січня у День Соборності — це свято, яке має сакральне значення для кожного українця. 22 січня 1919 року у Києві проголосили акт злуки Української народної республіки та Західноукраїнської народної республіки — двох частин України, які протягом багатьох років були примусово розділені іншими між іншими країнами.
Слідкувати за проєктом та дізнаватись більше про гастрономічні уподобання різних куточків України можна на сторінках VARUS у Facebook та Instagram.