Олів’є та холодець залишилися у топі: що українці їли в новорічну ніч 2023
12 Січ 2023, 11:53

Олів’є та холодець залишилися у топі: що українці їли в новорічну ніч 2023

На початку VARUS провів конкурс «Новорічний посмак» в рамках якого українці поділилися стравами, які прикрашали їх святкові столи. За підсумками конкурсу, вже за традицією мережа супермаркетів підготувала смачну аналітику, щоб дізнатися, як змінились найпопулярніші новорічні страви на столах українців у розрізі останніх 50 років. Спойлер – олів’є та холодець залишилися у топі. 

За умовами конкурсу, усім охочим варто було поділитися в Instagram світлинами улюблених новорічних страв, які цьогоріч прикрашали їх святковий стіл та їх рецептами. Хоч росія прагне не лише залишити Україну без світла та тепла, але й занурити всіх у смуту, вимкнути настрій та позбавити будь-якого позитиву, більшість українців не відмовилися від традиційних новорічних ритуалів та сімейних різдвяних вечорів. 

Тож, рік дійсно новий, проте, меню для святкового столу здебільшого залишилося традиційним. Стравами-бестселерами стали знамениті олів’є та холодець, які тримають першість десятки років поспіль. За результатами конкурсу, можна стверджувати, що й цьогоріч вони прикрашали більшість святкових застіль українців. Разом з тим, в ТОП-5 популярних новорічних страв увійшли м’ясо, риба, а от найбільш згадуваною прикрасою святкового столу став торт.  

Створіть ефективні PR стратегії разом з експертами Foundation Coffee Roasters, TWID, БФК Gulliver та ще понад 90 провідними брендами!

12 грудня на GET Business Festival дізнайтесь, як розробити ефективні PR-стратегії, підвищити впізнаваність бренду та залучити нових клієнтів через сучасний маркетинг і співпрацю з лідерами думок.

Забронювати участь

Для порівняння під час опитування учасників, VARUS вияснив, які новорічні страви з дитинства закарбувалися у спогадах дорослих українців. На застіллі, яке готувала мама, в більшості учасників конкурсу були традиційні олів’є й холодець, а от найпопулярнішою прикрасою того часу був не торт, а запечена качка. В топі також салат Шуба та голубці. Бабуся ж пригощала варениками, пиріжками, голубцями й, звісно, олів’є та холодцем. 

Більшість українців цього року готували смаколики на свята самостійно. Так, за даними конкурсу у 31% українців стіл прикрашали готові страви із супермаркетів. Натомість, 69% респондентів вирішили накрити новорічний стіл власноруч. 

Зазначимо, що конкурс тривав 5 до 9 січня 2023 р. А вже 10 січня 20 щасливчиків, які були обрані рандомно серед усіх учасників, отримали від VARUS смачний сюрприз – зігріваючий набір з продукцією ТМ «Домашній кошик».

Розкажіть друзям про новину