06 Гру 2022, 11:50

Величезна скульптура змусила громадськість не ігнорувати безпритульних на Різдво

Різдво зазвичай приносить шквал закликів зі збору коштів від благодійних організацій, які прагнуть покінчити з бездомністю та надати притулок безпритульним, коли погода стає холоднішою. Цього року криза вартості життя надала нової актуальності кампанії британської благодійної організації Crisis, яка повідомляє, що проблема погіршується, і наступного року понад 300 тисяч британців можуть стати безпритульними.

Щоб привернути увагу до цієї зростаючої проблеми, Crisis встановив високу гіперреалістичну скульптуру безпритульного на одній із станцій Великобританії. Скульптура під назвою «Алекс» перебуватиме на лондонському Кінгс-Крос з 5 по 6 грудня, а потім з 8 по 12 грудня у торговому центрі Bullring у Бірмінгемі – другому за величиною місті Великобританії.

Статуя важить 2,5 тонни і має зріст понад 4 м – такої ж висоти, як один із знаменитих лондонських двоповерхових автобусів.

Рекламна агенція adam&eveDDB розробила кампанію, а художниця Софі де Олівейра Барата створювала скульптуру протягом 10 тижнів. Спільно з виробничою компанією Creative Giants команда використовувала штучний інтелект, щоб спроектувати обличчя Алекса з комбінації 17 облич реальних бездомних людей.

Розмір Алекса покликаний передати повідомлення про те, що безпритульність «неможливо ігнорувати», яка виникла з розуміння того, що проблема часто не береться до уваги. Керівники благодійної організації зауважили, що чим більше громадськість бачить проблему бездомності, тим легше багатьом людям не зважати на цю проблему.

«Ми всі були в такій ситуації раніше, коли ви йдете вулицею, бачите бездомного, і як би відвертаєтеся і ігноруєте це», — сказав Майк Сазерленд, виконавчий креативний директор adam&eveDDB. «Ось так народилася ідея: що, якщо ми зробимо щось, що ви не зможете ігнорувати?»

Скульптура має QR-коди, що ведуть на веб-сайт Crisis, де користувачі знайдуть способи зробити пожертву та історії про людей, які допомагали створювати Алекса. Також створений телевізійний ролик та зовнішня реклама, зняті фотографом Нікі Гамільтоном, у яких використовується фізичний розмір фігури, щоб показати масштабність проблеми.

За оцінками Crisis, кількість безпритульних у Великій Британії збільшиться на 32% у період з 2020 по 2023 рік і досягне 303 300. За даними благодійної організації, проблема ускладнюється кризою вартості життя та економічними та соціальними наслідками пандемії.

Розкажіть друзям про новину