Кров’янка, восьминіг та курячі лапки: моторошні страви на Хелловін
01 Лис 2022, 14:41

Кров’янка, восьминіг та курячі лапки: моторошні страви на Хелловін

Є продукти та страви, які виглядають не надто апетитно. Але їх даремно побоюються, адже вони є справжньою кулінарною знахідкою. Спеціально до свята Геловіну мережа супермаркетів VARUS зробила підбірку таких страв.

Кров’янка 

Попри страхітливу назву, кров’янка — справжній делікатес. До того ж вона має чимало корисних властивостей. 

Ця страва містить чимало заліза: 100 грамів кров’янки покриє третину добової норми. Регулярне споживання збільшить кількість та якість еритроцитів у крові й нормалізує роботу нервової системи. 

Нова економічна реальність: які тренди визначатимуть ринок у 2025 – досвід TERWIN, Arcelor Mittal, Kvertus, BRAVE1, Starlight media, ГК «Молочний альянс» та 40 провідних управлінців та державних діячів.

11 квітня на Business Wisdom Summit дізнайтеся, як розширювати партнерства, зміцнювати довіру до бренду та виходити на міжнародні ринки. Реальні стратегії та досвід компаній, які вже зробили цей крок.

Забронювати участь
Восьминіг 

Багато хто побоюється купувати восьминогів та готувати щось з ними, але цілком дарма. З цього низькокалорійного м’яса можна приготувати десятки різних смачнющих страв — салат з морепродуктами, карпачо, восьминіг на грилі, запечений, смажений у соусі та багато іншого.

У білку цього молюска міститься ряд важливих амінокислот, як-от гліцин, лізин, валін та метіонін. Вони сприяють зміцненню імунної та нервової систем організму, цілюще впливають на функцію печінки, покращують обмін речовин. Також у м’ясі восьминогів міститься безліч вітамінів групи В, вітамін А, Е, РР. Покращення зору, еластична шкіра, міцні волосся та нігті, зниження рівня холестерину — це тільки частина позитивних наслідків вживання м’яса восьминога. 

Курячі лапки

Курячі лапки — далеко не найсимпатичніший та найпопулярніший продукт. Утім, вони низькокалорійні, містять колаген, корисний для суглобів, шкіри, кровопостачання, уповільнюють розвиток артриту та зменшують біль. А приготовані за правильним рецептом, вони ще й дуже смачні.

Корисною закускою із курячих лапок можна легко замінити чіпси та інші снеки. Для цього треба замаринувати лапки з медом, імбиром, соусом та спеціями на свій смак, відварити, а потім обсмажити на сковорідці чи запекти до хрусткої скоринки. 

Як бачите, навіть несимпатичні, на перший погляд, страви, можуть здивувати. От ще декілька варіантів лячних продуктів, які можна дуже смачно приготувати: курячі сердечка, тушкованка, хамон (нога), чорний сир, сироватка, свинячий п’ятак, куряча голова, холодець, сальтисон/зельц, рапани, мозок, печінка, устриці.

Розкажіть друзям про новину