Meta видалила діпфейк Володимира Зеленського
17 Бер 2022, 15:19

Meta видалила діпфейк Володимира Зеленського

У Facebook з’явилося вірусне відео Володимира Зеленського, на якому нібито показано, як президент здається російським військам, що вторглися в Україну.

Відео було діпфейком і було створено зловмисниками, щоб ввести громадськість в оману щодо реальних подій, що відбуваються в конфлікті.

Futurism зазначив, що, хоча відео не є найкращим проявом технологічних нюансів — про що свідчить занадто велика голова «Зеленського», воно є чітким попередженням про те, що ми рухаємося до території, де дезінформацію може бути найважче виявити.

Що ще гірше, Лабораторія цифрових криміналістичних досліджень Атлантичної ради заявила, що діпфейкове відео було показано у зламаній хакерами програмі новин, що могло змусити більше людей повірити в його достовірність.

«Це підробка!» Про це повідомляє видання «Україна 24» у Instagram.

Материнська компанія Facebook, Meta, після того опублікувала заяву, в якій йдеться, що вона «виявила та видалила діпфейк-відео, в якому стверджується, що президент Зеленський робить заяву, яку він ніколи не робив».

Втрутився і сам Зеленський, опублікувавши у Facebook реальне відео, в якому йдеться, що натомість мають здатися російські війська.

«Якщо я можу запропонувати комусь скласти зброю, то це російським військовим. Іди до дому. Тому що ми вдома. Ми захищаємо нашу землю, наших дітей та наші сім’ї», — сказав він у ролику.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео