Газета Ірландії надрукувала головну статтю українською мовою
25 Бер 2022, 11:43

Газета Ірландії надрукувала головну статтю українською мовою

Найпопулярніша газета Ірландії Irish Independent надрукувала головну статтю «Відкриваючи серця разом з кордонами для Українців» українською мовою.

Вперше в своїй історії видання обрало для головної статті не ірландську чи англійську. Вона представлена в перекладі на англійську мову для більшого доступу.

Матеріал присвячено місяцю протистояння України повномасштабному наступу росії. Редакція нагадує, що Ірландія також проходила через війну та її наслідки. Тому у статті Ірландія висловлює готовність допомогти біженцям з України, а також згадує про Голодомор, який влаштував СРСР.

«Ірландія підтримує та захищає права малих націй. Наша країна теж жила в тіні імперії і занадто добре знає, що таке жахливі наслідки безглуздого територіального конфлікту.

Понад 10 мільйонів українців змушені були покинути Батьківщину або рідний дім — здебільшого жінки з дітьми — ми пов’язані і часом, і історією з їхнім горем. Тому всім, хто приїжджає сюди, потрібно запропонувати не просто безпечний притулок, а й найтепліший прийом.

Мільйони наших пращурів без жодних пожитків були розсіяні на чотири сторони світу війною та голодом. Ми їх пам’ятаємо. Але якщо ми хочемо проявити справжню пошану їхній жертві і їхній спадщині, ми також повинні простягнути руку, щоб допомогти тим, хто прибуває до наших берегів у час тяжкої потреби», — йдеться у статті.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео