Bumble, Intel та Avid: технологічні компанії покидають ринок росії
07 Кві 2022, 11:44

Bumble, Intel та Avid: технологічні компанії покидають ринок росії

Intel, Avid Technology, Bumble Inc та Havas Group додались до переліку технологічних компаній, які повністю припиняють або обмежують свою роботу в росії.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в Instagram.

За словами міністра, компанія Intel, яка займається розробкою електронних пристроїв та комп’ютерних компонентів, наприклад, процесорів, повністю зупинила діяльність в росії. Раніше компанія заявляла про припинення постачання своєї продукції до росії та Білорусі.

Американська компанія Avid Technology, що спеціалізується на аудіо- та відеотехнологіях, припинила продаж та підтримку всіх клієнтів, користувачів та торгових посередників у росії та Білорусі.

Bumble Inc, до якої належать сервіси для знайомств Bumble та Bado, оголосила про припинення своєї діяльності в росії. Всі застосунки видалені з Apple App Store і Google Play Store в росії та Білорусі.

PR-компанія Havas Group з Франції оголосила, що припиняє на невизначений термін нові інвестиції у росію.

А Twitter заявив, що обмежує доступ до урядових акаунтів росії.

«В офіційному блозі Twitter пояснили, що нова політика призначена для усунення “серйозного інформаційного дисбалансу”, який виникає, коли авторитарний уряд блокує доступ до онлайн-платформ, продовжуючи використовувати ті самі платформи для пропаганди», — зазначив Михайло Федоров.

Нещодавно поліція Німеччини закрила сервери російськомовного даркнет-маркету Hydra, на якому велася активна торгівля наркотиками.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео