10 Тра 2022, 11:55

Джинси для Клеопатри закликають до розвитку безвідходного майбутнього в моді

У результаті співпраці між офісами креативного агентства Wunderman Thompson у Гонконгу та Амстердамі та тайванською TG3D, технологічною компанією, чия 3D-технологія сканує будь-яку форму тіла для створення індивідуального дизайну у високій якості, були створені джинси спеціально для Клеопатри.

Джинси були представлені на презентації в Музеї моди на благо, музеї, присвяченому стійкій моді в Амстердамі. Під час заходу експерт з джинсів Марієтт Хойтінк з Фонду «Будинок джинсової тканини» та лідери індустрії моди майбутнього з Амстердамського інституту моди обговорили текстильні відходи та можливі рішення.

За даними Європейської економічної комісії ООН, на індустрію моди припадає 10% світових викидів вуглецю. Що ще гірше, це надзвичайно марнотратно: 85% текстилю (21 мільярд тонн на рік) потрапляє на звалища.

Одним з найбільших факторів, що сприяють цій величезній кількості відходів, є одяг з електронної комерції, що погано сидить. Нещодавній звіт Wunderman Thompson показав, що 69% витрат на моду зараз здійснюється через Інтернет. Більше половини клієнтів електронної комерції свідомо роблять надмірні замовлення, і приблизно 72% американських покупців повернули погані товари у святковий період 2018 року. Величезна частина повернень потім знищується, підливаючи олії у вогонь кризи втрат в індустрії моди.

Джинси Клеопатри – це приклад того, як технології можуть вирішити проблеми з розмірами, пов’язані зі зносом одягу. Вони можуть виглядати як «звичайні» джинси, але вони були пошиті для давно померлої єгипетської цариці. Завдяки передовому 3D-скануванню, а також історичним та генетичним дослідженням для розрахунку форми тіла ці джинси демонструють можливість створення ідеальної посадки для будь-якої людини у світі. Ці джинси прокладають шлях у майбутнє, в якому кожне замовлення може бути ідеально адаптоване до покупця, що означає відсутність повернень і відходів.

Розкажіть друзям про новину