Інвестори Twitter подали до суду на Ілона Маска
27 Тра 2022, 15:58

Інвестори Twitter подали до суду на Ілона Маска

На думку інвесторів, Маск порушив каліфорнійські корпоративні закони. Його «неправдиві заяви та маніпулювання ринком створили хаос у штаб-квартирі Twitter у Сан-Франциско», стверджується в позові.

Вони зазначають, що Маск отримав фінансову вигоду, коли приховував свій план угоди з Twitter. Через такі маніпуляції акції компанії впали на 27%. Станом на 27 травня вони торгуються за ціною $39,52, тоді як угода Маска передбачає $54,2 за акцію.

Ілон Маск заявив, що його угода на 44 млрд доларів щодо покупки Twitter призупинена тому, що хоче переконатися, що в соцмережі справді менше ніж 5% фейкових акаунтів.

Проте аналітики припустили, що він міг би спробувати переглянути ціну або навіть відмовитися від покупки.

Ден Айвз, технічний аналітик інвестиційної компанії Wedbush Securities, сказав, що коментарі Маска «перетворять це циркове шоу у Twitter на шоу жахів у п’ятницю 13».

«Багато хто вважає це тим, що Маск використовує цю перевірку фейків як спосіб вийти з цієї угоди на ринку, що сильно змінюється», — написав він у замітці.

«Маска створює стільки невизначеності, що дуже нас турбує… і тепер перетворює всю цю угоду на циркову виставу з безліччю питань і без конкретних відповідей щодо подальшого шляху цієї угоди».

Френк Боттіні, який є одним з адвокатів, що представляють інвесторів Twitter, сказав ВВС, що позов було подано, оскільки Маск «продовжує принижувати компанію, яку він хоче купити за $44 млрд, намагаючись переглянути ціну покупки». «Скарга, яку ми подали в Сан-Франциско, спрямована на притягнення Маска до відповідальності за його незаконну поведінку»

За словами Маска, одним із його пріоритетів було «очищення» платформи — відсіювання ботів та спам-акаунтів, які, на його думку, гальмують її роботу.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео