Google дозволяє працівникам переїхати до штатів із правом на аборт
27 Чер 2022, 11:15

Google дозволяє працівникам переїхати до штатів із правом на аборт

У п’ятницю Верховний суд США скасував рішення 1973 року у справі Роу проти Уейда, яке визнавало конституційне право жінок на аборт.

Після рішення Верховного суду головний спеціаліст з персоналу Google Фіона Чікконі розіслала всім співробітникам електронного листа, інформуючи їх про реакцію Google на це. В листі наголошується, що співробітники Google можуть «подавати заявки на переселення без обґрунтування» і що люди, які відповідають за процес переселення, «знатимуть про ситуацію» при оцінці їхніх запитів. В електронному листі, опублікованому Bloomberg у серпні минулого року, Google повідомив співробітникам, що з 10 тисяч запитів на віддалену роботу або переїзд за попередні кілька місяців 85% було схвалено.

Рішення Верховного суду не робить аборти незаконними на всій території США, натомість воно залишає рішення за урядами окремих штатів. Ряд штатів негайно обмежили право на аборт, включаючи Луїзіану, Міссурі та Кентуккі. Інші штати, включаючи Каліфорнію, де знаходиться штаб-квартира Google, пообіцяли захищати право аборту в межах своїх кордонів.

Представник Google, Ніколас Лопес, підтвердив The Verge, що «не було жодних змін» у політиці компанії щодо переселення після ухвали Верховного суду. Це означає, що Google просто нагадує співробітникам про їхні можливості.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео