27 Чер 2022, 12:24

Mars створив шоколадний батончик без продуктів тваринного походження

Кондитерська компанія Mars запустила CO2COA, свою «першу в США інновацію в галузі екологічно чистого шоколаду».

Какао, сертифіковане неурядовою організацією, що ставить за мету своєї роботи збереження біорізноманіття та забезпечення стійких умов життя, Rainforest Alliance, входить до складу цих ласощів, натхнених екологічністю. І, звичайно, ви могли б просто перекусити екологічно чистим темним шоколадом, але перевага тут у тому, що це молочний шоколад без коров’ячого молока.

Молоко із CO2COA надходить від каліфорнійського стартапу в галузі харчових технологій Perfect Day. По суті, це означає реплікацію молочних білків, таких як казеїн та сироватка, на рівні ДНК для виробництва «ідентичного натурального молочного білка», що надає шоколаду той самий смак і текстуру, що і шоколадному батончику, приготованому з коров’ячого молока.

Ще однією відмінністю CO2COA від звичайних батончиків молочного шоколаду є той факт, що він не містить лактози та холестерину. Крім того, Mars каже, що для ферментації використовується лише 1% води та «до 97% менше викидів парникових газів вуглецю», ніж при виробництві молочних продуктів. На довершення плитка шоколаду упакована в паперову упаковку.

Хоча плитка шоколаду підходить для веганів, її молекулярна близькість до натуральних молочних продуктів означає, що вона містить молочні алергени. Тому це не для споживачів із алергією на молоко.

«CO2COA — це ще один приклад того, як Mars продовжує мислити і діяти по-новому, щоб допомогти створити світ, який ми хочемо мати завтра», — говорить Аластер Чайлд, директор зі сталого розвитку Mars Wrigley. Він додає, що CO2COA посилює прагнення Mars до досягнення нульових викидів парникових газів по всьому ланцюжку створення до 2050 року.

Розкажіть друзям про новину